04.10.2013 - 30.11.2013

Arrieta/Vázquez: R5

Inauguració: divendres 4 d'octubre de 2013 a les 20.00h

«Portaria dues rodes del darrere d'una moto derbi de 50 cc amb fre de tambor, cada una amb un cable que accionaria des del meu seient amb pedals fixats al terra del xassís a la part davantera, de manera independent. A la part de davant portaria 01:00 direcció de kart, amb el volant a través de ròtules desplaçat a la part del conductor, en l'esquerra. Tant el meu copilot com jo aniríem asseguts al centre del xassís en seients de plàstic com els de les grades d'un camp de futbol, i ens lligarien a ells dos arnesos Sabelt nuevecitos (encara que fossin senzills i barats) bé cargolats al xassís. el sòl estaria reblat amb una fina làmina de fusta. Tot el xassís acabaria pintat de gris clar i les parts metàl·liques extraïbles de color negre.»

— Iker Ordorika


Arrieta / Vázquez se serveixen del context artístic i cinematogràfic per publicar la seva activitat, que defineixen com un projecte a llarg termini la forma visible consideren transicional i transitiva. Entenen la seva pràctica com una manera d'investigar i experimentar les possibilitats del col · lectiu. La seva obra, ja sigui en seqüències fílmiques, textos, presentacions de diapositives o altres dispositius espaciotemporals intenta reformular el social.

Els seus projectes recents, fortament lligats al territori, breguen amb la noció de coreografia. A través del ciclisme de velòdrom i de muntanya (La volta Espanya al seu pas per Pics d'Europa i més recentment el Tour de França, i) o les pràctiques quasi-esportives com les curses de goitibeheras i l'aeromodelisme a Euskal Herria han reflexionat voltant de les relacions de producció postindustrials. 


Descarregar full de sala -> .pdf [803 KB]

Descarregar Un proyecto soñado de Iker Ordorika -> .pdf [426 KB]

Web dels artistes -> veure