01.06.12 - 28.07.12

et al. |exposició col·lectiva|

Inauguració: divendres 1 de juny de 2012, 19.00 h.

Comissariat: ferranElOtro

Participants: Manel Clot, Gràfiques Macià, Jeleton, Martí Manen, Mariona Moncunill, Joan Morey, Dani Navarro, Maria Ramió, sis marcs, Francesc Ruiz/Manuel Segade y Azucena Vieites.

L'abreviatura et al. procedeix de l'expressió llatina et alii, que significa «i altres». S'utilitza amb valor semblant al d'etcètera però referit a persones. Apareix normalment en repertoris bibliogràfics després del nom d'un autor per indicar que l'obra en qüestió ha estat realitzada, a més, per altres persones.
 
Aquesta abreviatura és la base sobre la qual s'ha construït aquesta proposta: cada aportació a l'exposició es converteix en una nota al peu que remet cap a un altre lloc o una altra idea. D'aquesta manera el concepte d'autor com aquell que realitza, causa o origina alguna cosa, es dilueix i és més proper a la tasca de l'edició. Els materials que formen part de l'exposició exemplifiquen metodologies referencials però alhora, per jocs d'atzar, responen a moments personals d'intensitat.
 
La proposta es desdobla, d'una banda, en l'exposició en l'espai físic i, d'altra, en aquesta publicació impresa.
 
En el dispositiu expositiu conviuen les propostes amb els seus llocs de procedència. Materials de naturalesa i suports molt diversos com el dibuix, vestigis d'accions, seccions en revistes, mostraris de papers, programacions expositives, repertoris musicals o intervencions gràfiques.
 
I en la publicació conviuen tres de les propostes amb un seguit de textos i imatges que funcionen com comentaris a cada un dels elements que articulen el projecte.
Ambdós espais són lloc d'exhibició i, alhora, es converteixen en un dispositiu de reflexió per a l'espectador, a qui se li ofereixen les eines i pistes suficients per poder reconstruir tots els elements, per molt críptics que semblin causa de la quantitat de capes i materials als que refereix.
 
Aquesta idea de dissolució de l'autoria també afecta a la totalitat dels engranatges de producció i a tots els implicats en l'exposició, inclosos els responsables del display expositiu i de la impressió de la publicació, que es converteixen en coautors perquè tots ells influeixen en la lectura de la resta dels elements.
 
No obstant això, no hi ha una única manera d'entendre un projecte. Qualsevol proposta pot ser entesa de molt diverses maneres en funció dels diàlegs que estableixen els diferents elements que la conformen. No hi ha mai una lectura lineal i única. Un exemple d'això és et al. que entre les seves peces inclou una relectura que parteix d'altres claus i ens ofereix una altra interpretació possible.

— ferranElOtro

Descarregar publicació -> .pdf [1,5 MB]