23.03.12 - 28.04.12

Marc Larré: 111 dibuixos

Inauguració: divendres 23 de març de 2012, 19.30 h.

L'exposició 111 Fotografies consta de tres sèries: Formes derivades (cantonada), Formes derivades (terra de fusta) i Formes derivades (vara recolzada a la paret).

Cadascuna de les sèries ha estat realitzada a partir d'un element que forma part integral i/o circumstancial de l'espai de la galeria. La primera sèrie consta de tres fotografies, la segona de dotze, i la tercera de trenta-sis. El procediment és el mateix: [1] Es parteix d'una fotografia inicial i es fotografia repetides vegades. [2] Entre temps i temps d'exposició succeeixen petites modificacions en la fotografia inicial. [3] La suma de temps genera un volum. Per exemple, a partir d'una mateixa fotografia del sòl, i seguint l'estructura reticular del mateix, s'han generat mitjançant el tall, el plec i la llum, volums que passen a ocupar l'espai i ens remeten a icones de l'escultura moderna i contemporània.

Cadascun dels elements a partir de la seva singularitat ha generat un tipus diferent de modificacions. Els volums existeixen només en la virtualitat de la suma de temps d'exposició i, no obstant això, queden perfectament inscrits en els llocs on ha estat presa la fotografia. Això és a causa que els talls i els plecs s'adapten a trets específics de cada un dels llocs, els volums d'alguna manera preexisteixen el gest de donar-los forma. La virtualitat pertany al lloc. L'única manera d'accedir és romandre fora.

Formes derivades neix d'un pensament sobre l'espai a partir del cos físic de la fotografia. La meva feina es centra en una anàlisi de la fotografia com a forma privilegiada d'accés a l'exterioritat.

111 no són el nombre de fotografies sinó el total d'exposicions.
Descarregar invitació -> .pdf [2,1 MB]