06.06.08 - 19.07.08

Marta Negre: Natural

Inauguració: divendres 6 de juny de 2008, 19.30 h.

Amb el títol Natural Marta Negre presenta, a sis galeria, un conjunt de fotografies on es treballa amb les idees de l'escenificació, la narració i la simulació.

Les peces que exposa a Sabadell estan dividides en dos grups: les nocturnes i les diürnes. Les primeres mostren un seguit de composicions amb elements artificials i naturals. Els primers -canonades, palanganes, cubells, etc.- estan distribuïts enmig de la natura convivint, d'una manera peculiar i no menys atzarosa, amb plantes i animals. Com a resultats tenim unes construccions
complexes plenes d'ironia i també d'absurd, que ens podrien recordar jocs o experiments d'un científic boig.

La il·luminació artificial és molt important perquè crea parts de llum i ombra que dramatitzen la composició i que apropen la fotografia a la pintura barroca, cosa que crea un vincle lar entre la tradició i la contemporaneïtat. Les composicions remeten a les natures mortes clàssiques, en aquest cas fetes amb objectes de rebuig: les plantes deixen pas als objectes artificials.

A les fotografies diürnes apareix una adolescent que observa i interactua tant amb el món natural com amb l'artificial, provocant que l'espectador es pregunti, si és ella la creadora de les composicions? o, com els animals, esta un xic confosa dins el context on es troba?

Finalment, dues petites fotografies en blanc i negre -on es veuen els inquietants i fugissers ulls dels esquirols- ens acosten a l'estètica del clarobscur, que reforma el component oníric implícit en tota l'obra de l'artista.

En definitiva, Marta Negre crea un divertiment artístic on els escenaris adquireixen una aparenta quotidiana, però, que alhora esdevé estranya i irreal.

Web de l'artista -> veure