19.12.2013 - 22.02.2014 -> Exposició actual!

Momu & No Es: Aldi Chapel

Inauguració: dijous 19 de desembre de 2013 a les 19.30h

Momu & No Es són voraces consumidores: d'objectes, d'imatges, de cançons, d'històries, etc. La vida a la qual ens hem acostumat, gira al voltant de l'adquisició de nous ítems, mai realment nous, articulada per una complexa trama d'estratègies per a la producció de desig. Nombrosos sistemes de promoció i venda que se'ns acosten per diferents flancs i mitjans, entre els quals Internet s'erigeix ​​com el lloc virtual des del qual s'elaboren mons reals.

Per a l'exposició Aldi Chapel, Momu & No Es ens construeixen un santuari profà, un portal pel qual accedir a tota la bacanal d'elements d'una societat domesticada pel premi de l'entreteniment. Un llindar al paradís dels morts, com recorden al lema " your Facebook dead friends are living in theCanary Islands ..." [els teus amics morts de Facebook viuen a les Illes Canàries]. Un paratge imaginari en un matrix dominat per les baixes passions o, com paral·lel en el món material, les Canàries reduïdes a una sobredosi de concepte ressort: polseres de barra lliure amb marca de sol, palletes de metro, para-sols a les copes, flaixos, nenes i sorra a les butxaques "all day long". Moltes d'aquestes referències es condensen material i atmosfèricament a la sala.

La proposta artística de Momu & No Es, a risc de ser massa reduccionaista, no és altra que tornar la mirada cap a aquest objecte de consum i les trames que l'envolten. A proposar un reflex en que aquests elements programats per al control queden tergiversats en proposar un ordre diferent, un ordre desproveït d'un objectiu final. Per exemple, podria estar tot organitzat per intensitats de brillantor o controlat per un poder còsmic.

Amb l'exposició Aldi Chapel de Momu & No Es es tanca un programa en què han participat també Sergi Botella, Gerard Ortín y Arrieta/Vazquez i que de manera retrospectiva a tocat aspectes com paisatge , territori i oci . Amb Sergi es va recuperar entre d'altres un treball emplaçat a les raves dels Monegros, amb Gerard s'ubicava dues aficions com són l'excursionisme i la fotografia a principis del segle XX a Catalunya, amb Arrieta / Vázquez ens desplacem cap a les competicions de goitibeheras a Gernika, i finalment Momu & No Es ens porten a les Canàries de vacances via mur de Facebook.


— Marc Vives

Descarregar full de sala -> .pdf [1,6 MB]

Web dels artistes -> veure